Следвайте Гласове в ТелеграмСАЩ управляват войната срещу Русия в Украйна, заяви

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСАЩ управляват войната срещу Русия в Украйна, заяви
Коментари Харесай

Лавров: САЩ водят война с Русия

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Съединени американски щати ръководят войната против Русия в Украйна ", съобщи министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в изявление, част от което е оповестено в Telegram и представено от РИА Новости.

" Това, което се случва е, че Украйна от доста години е подготвяна да се бори, с цел да нанесе стратегическо проваляне на Русия. Без значение какво споделят, те (американците) ръководят тази война, доставят оръжия, муниции, разследващи данни, сателитни данни - те водят война против нас ", декларира той. Така министърът разяснява възможното решение на Вашингтон да достави Киев с ракети с огромен обхват на деяние.

Преди предстоящото посещаване на украинския президент Володимир Зеленски в Съединени американски щати идната седмица за Общото заседание на Организация на обединените нации, американски медии настояват, че Вашингтон е покрай решение за прекачване на ATACMS - ракети с обхват на деяние към 300 км, които могат да бъдат изстрелвани от ракетни системи HIMARS. В същото време вестник Politico цитира свои източници, съгласно които Киев оказва напън върху Съединени американски щати за доставката на ракетите.

В същото време порталът Axios цитира източник, съгласно който Съединени американски щати няма да разгласят прехвърлянето на ATACMS на Украйна по време на визитата на Зеленски.

Преди ден представител на Пентагона е съобщи пред съветската организация, че Съединени американски щати към момента не са взели решение за изпращането на ракети ATACMS на Киев. Говорител на Съвета по националната сигурност не е удостоверил пред организацията известията, че управляващите на страната са склонни да трансферират оръжията на ВСУ.

Както означи в петък съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, " възможните доставки на ATACMS демонстрират, че Съединените щати се занимават с непрекъснато изостряне на обстановката, като подценяват обвързваните с това опасности ". Той също по този начин акцентира, че ракетите няма да трансформират обстановката на бойното поле.

Инфо: Агенция " Фокус ", РИА Новости

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР